Mandelriska
Mandelriska "Lactarius volemus" är en fantastisk matsvamp. Rå luktar den verkligen gamla räkskal och tillagad så smakar den skaldjur/hummer.
Mandelriska "Lactarius volemus" är en fantastisk matsvamp. Rå luktar den verkligen gamla räkskal och tillagad så smakar den skaldjur/hummer.
Jag brinner för att dela med mig av kunskap om svamp och därför älskar jag att hålla i dagskurser.
Färsk svamp innehåller generellt sett 90 % vatten. Torkar man svamp så är det vätskan som avlägsnas.
En stor grupp deltagare fick under en höstig söndag plocka svamp i skogarna i närheten av Spekeröd.
Under 3 dagar fick vi njuta av underbara miljö, Dalslandsskogar full med svamp, härligt boende på Lillesjö och många härliga skratt bland alla deltagare.
Jag vill tipsa om ett så lättlagat och supergott tilltugg som jag gillar att bjuda på.
Om ni inte gör egen färskost så fungerar det utmärkt med en köpt naturell färskost med hög fetthalt. T ex av märket Garant eller Philadelphia. Vikten är ca 200 gram.
I morse dog Biologen, Svampexperten & tillika en av mina fina lärare på Svampkonsulentutbildningen; Pelle Holmberg i sviterna av Covid-19. <3 Så oerhört ledsamt.
Dessa 2 stugor hyrde jag 13-15 sept 2019 för arrangerandet av mitt livs första 3-dagars svampkurs. Fantastiska dagar med underbara husvärdar och ett grymt svampkursgäng.
https://www.expressen.se/leva-och-bo/svampexpertens-knep-for-att-hitta-kantareller-i-skogen/