BLOGG

Mandelriska

07.01.2022

Mandelriska "Lactarius volemus" är en fantastisk matsvamp. Rå luktar den verkligen gamla räkskal och tillagad så smakar den skaldjur/hummer.

Jag brinner för att dela med mig av kunskap om svamp och därför älskar jag att hålla i dagskurser.

Torka svamp

15.11.2021

Färsk svamp innehåller generellt sett 90 % vatten. Torkar man svamp så är det vätskan som avlägsnas.

Under 3 dagar fick vi njuta av underbara miljö, Dalslandsskogar full med svamp, härligt boende på Lillesjö och många härliga skratt bland alla deltagare.

Om ni inte gör egen färskost så fungerar det utmärkt med en köpt naturell färskost med hög fetthalt. T ex av märket Garant eller Philadelphia. Vikten är ca 200 gram.

I morse dog Biologen, Svampexperten & tillika en av mina fina lärare på Svampkonsulentutbildningen; Pelle Holmberg i sviterna av Covid-19. <3 Så oerhört ledsamt.

https://www.expressen.se/leva-och-bo/svampexpertens-knep-for-att-hitta-kantareller-i-skogen/