Ramslök - Skogens "vitlök"
Våren närmar sig nu med raska steg.
Så också det som vi kan äta som växer i naturen.
Våren närmar sig nu med raska steg.
Så också det som vi kan äta som växer i naturen.
Jag fick som sagt en galen idé inför min 3-dagars Svampkurshelg i Dalsland 2018; att samtliga deltagare skulle få en s.k. Goodiebag.
För drygt tre år sedan så fick jag en galen idé om att ge mina kursdeltagare på min 3-dagars Svampkurshelg på Lillesjö Stuguthyrning en sk Goodiebag vid ankomsten på fredagen.
För några år sedan fick jag ett samtal ifrån Janne Bark; ägare till Musselbaren.
Janne hade en vision om att starta ett litet destilleri vid Musselbaren på Lyckorna i Ljungskile, Uddevalla Kommun. Tanken var att försöka få fram alkoholstarka drycker, smaksatta med råvaror från vår svenska natur.
Om allt går sig väl så åker vi ett gäng till Kroatien 2-6 november på Tryffelresa. Närmare bestämt till Motovun i Istrien som är "Tryffelmeckat" i Kroatien. När vi befinner oss i denna fantastiskt sagolika miljö, så är det högsäsong för vit tryffel.
För tredje året i rad genomförde jag i höstas min 3-dagars svampkurshelg i det Dalsländska Paradiset som ligger i utkanten av Bäckefors; med Naturen in på knuten. Jag hyrde då alla 3 husen; så klart;-)
Fästing är ett djur som absolut inte fyller någon funktion i naturen. Tyvärr kan den orsaka många problem. Bl a borrelia men också TBE-hjärnhinneinflammation; vilket absolut inte är att leka med.
Den finns både på internet och som app att ladda ned i telefonen via "Appstore".
I Svampguiden kan du t ex leta bland rapporter i länet du bor i eller läsa på om t ex en specifik art som du är nyfiken på och vill finna.
Är du hundägare och vill lära din hund att finna svamp så har jag det perfekta tipset!