TJÄNSTER

DAGSKURS
Vill du lära dig mer om vilken svamp du kan plocka och hur du kan tillreda den?
Låt mig då guida dig och dina kunder/anställda/vänner i skogarna runt om i Bohuslän och Dalsland.
- Lördagar (aug-okt)
- Upp till 20 personer/gång
- Ta med oömma kläder, termos med dryck och svampkorg
- Jag lånar ut kompass, svampkniv och visselpipa till alla deltagare.
- När vi plockat svampen går jag igenom alla svampkorgar för artgenomgång så att du kan vara helt säker på att du får med dig ätlig svamp hem.
- Jag bjuder på kex och färskost smaksatt med svamp
- Jag tipsar om torkning, användningsområden och recept.
Maila mig för att boka eller kolla in min evenemangskalender på Facebook.
Njut av Naturen som läkande kraft i en stressfri miljö.
FÖRELÄSNING
På uppdrag föreläser jag om:
- Ramslök
- Svamp
- Tryffel
- Torkning av naturens skafferi
Maila mig så diskuterar vi ett upplägg som passar er.

RAMSLÖK
"Skogens Vitlök"- Allium Ursinum
Ramslök har en mycket begränsad säsong.
Det går fint att beställa av mig. Maila mig så skickar jag en offert.

EVENT
2023:
30 augusti Svamp och Tång: Workshop i umami från skog & hav. Du får kunskap om både vanliga och ovanliga svampar samt tångarter. Och kanske det viktigaste av allt - du får smaka. Fokus kommer att ligga på svampen med tången som sidekick. Läs mer och boka på www.catxalot.se
27 augusti och 10 september: Thailändsk matlagning med svensk svamp. Förmiddagen börjar med svampplockning och under eftermiddagen får du både lektion och ljuvlig provsmakning av thailändsk matlagningskonst. Boka via svenskgourmetsvamp@gmail.com
3 och 24 september: Svampkurs och lunch signerad Peter Ulverås på Munkedals Herrgård. Boka via svenskgourmetsvamp@gmail.com
15-17 september: Svampkurshelg i Bäckefors vid Lillesjö Stuguthyrning. Det blir svampplockning, svampmat, svampprat, Goodiebags och bl a tipspromenad med svampfrågor och fina vinster. Boka via svenskgourmetsvamp@gmail.com
7-14 oktober Svamp & Vinresa till Sardinien för svampplockning och besök på fina vingårdar i samarbete med Mitt i Medelhavet. Läs mer och boka på www.mittimedelhavet.se
Jag skräddarsyr gärna matlagningskurser i lokal eller varför inte hemma hos er? Ni kommer få mängder av inspiration till att använda Naturens Skafferi. Det går att välja mellan "svamp", "tryffel" & "ramslök".
Maila mig så diskuterar vi ett upplägg som passar er.

PROVNINGAR
Sedan mer än 15 år är jag medlem i Munskänkarnas Uddevallasektion.
Jag arrangerar provningar & föreläsning i ämnena "Svamp", "ramslök" & "tryffel".
Maila mig för bokning.

GOURMETRESOR
Som svampkonsulent arrangerar jag gourmetresor till Kroatien. Under dessa besöker vi tryffelmässa, upplever tryffeljakt (både vit och svart tryffel), besöker vingårdar, bor i sagolik miljö, njuter av tryffelmiddagar och unnar oss spännande shopping.
Nytt för 2023, 7-14/10, blir en svamp & vinresa till Sardinen. Vi letar den unika kjesarflugsvampen Amanita Ceasarea, tryffel, karljohan m.m.
Vi besöker fina vingårdar, får en inblick i Sardiniens historia, njuter av inhemska delikatesser och mycket annat spännande.
Läs mer och boka på www.mittimedelhavet.se