BLOGG

Specialevent

12.05.2022

Den tredje oktober i höstas genomförde jag en "galen" idé i samarbete med Sutip på Austad Gård utanför Spekeröd. 4,5 mil norr om Göteborg.

Vi har något helt fantastiskt här på västkusten, nämligen "Västkuststiftelsen".
Bla jobbar de aktivt med alla våra fina vandringsleder. Förbättrar och till och med drar om lederna ibland om det behövs.
Västkuststiftelsen jobbar aktivt med alla våra fina naturreservat som vi har här i Västra Götaland.
Klicka på länken/kopiera den, så kanske ni finner...

Jag fick som sagt en galen idé inför min 3-dagars Svampkurshelg i Dalsland 2018; att samtliga deltagare skulle få en s.k. Goodiebag.

Wild Chips

28.03.2022

För drygt tre år sedan så fick jag en galen idé om att ge mina kursdeltagare på min 3-dagars Svampkurshelg på Lillesjö Stuguthyrning en sk Goodiebag vid ankomsten på fredagen.

Svampsnaps

08.03.2022


För några år sedan fick jag ett samtal ifrån Janne Bark; ägare till Musselbaren.
Janne hade en vision om att starta ett litet destilleri vid Musselbaren på Lyckorna i Ljungskile, Uddevalla Kommun. Tanken var att försöka få fram alkoholstarka drycker, smaksatta med råvaror från vår svenska natur.

Om allt går sig väl så åker vi ett gäng till Kroatien 2-6 november på Tryffelresa. Närmare bestämt till Motovun i Istrien som är "Tryffelmeckat" i Kroatien. När vi befinner oss i denna fantastiskt sagolika miljö, så är det högsäsong för vit tryffel.

Myggmedel

03.03.2022

Visste ni att det finns svensktillverkat mygg & fästingmedel i Sverige?!

För tredje året i rad genomförde jag i höstas min 3-dagars svampkurshelg i det Dalsländska Paradiset som ligger i utkanten av Bäckefors; med Naturen in på knuten. Jag hyrde då alla 3 husen; så klart;-)

Fästingar

08.02.2022

Fästing är ett djur som absolut inte fyller någon funktion i naturen. Tyvärr kan den orsaka många problem. Bl a borrelia men också TBE-hjärnhinneinflammation; vilket absolut inte är att leka med.