Tryffelresa till Kroatien 2-6 november 2022.

08.03.2022

Om allt går sig väl så åker vi ett gäng till Kroatien 2-6 november på Tryffelresa. Närmare bestämt till Motovun i Istrien som är "Tryffelmeckat" i Kroatien. När vi befinner oss i denna fantastiskt sagolika miljö, så är det högsäsong för vit tryffel. 

I Kroatien kallas den för"Tuber magnatum pico". Den vita tryffeln i Kroatien är jämställd med den sk "Albatryffeln" från Piemonte i Italien. En av världens dyraste svampar. Kroatien som tryffelland är ganska så okänt. Men med landets närhet till Italien så är maten i detta område starkt influerat av det italienska köket. I Kroatien ägs marken där den vita tryffeln växer; utav den kroatiska staten. För att få vara tryffeljägare i Kroatien så krävs det att man har en godkänd licens; utfärdad i från den kroatiska staten Tryffelprodukterna i Kroatien håller en extremt hög kvalitét.

Vi kommer att bo på ett SPA-hotell högst uppe på berget i Motovun. Det finns t om äggröra med svart tryffel på frukostbuffén. Mums. På gångavstånd från hotellet finns ett antal tryffelbutiker. Kroatien är inte bara ett tämligen okänt tryffelland utan också ett tämligen okänt vinland. Men om Kroatien som vinland kommer jag att skriva om i ett annat inlägg.

För mer information och bokning: svenskgourmetsvamp@gmail.com