BLOGG

Wild Chips

28.03.2022

För drygt tre år sedan så fick jag en galen idé om att ge mina kursdeltagare på min 3-dagars Svampkurshelg på Lillesjö Stuguthyrning en sk Goodiebag vid ankomsten på fredagen.

Svampsnaps

08.03.2022


För några år sedan fick jag ett samtal ifrån Janne Bark; ägare till Musselbaren.
Janne hade en vision om att starta ett litet destilleri vid Musselbaren på Lyckorna i Ljungskile, Uddevalla Kommun. Tanken var att försöka få fram alkoholstarka drycker, smaksatta med råvaror från vår svenska natur.

Om allt går sig väl så åker vi ett gäng till Kroatien 2-6 november på Tryffelresa. Närmare bestämt till Motovun i Istrien som är "Tryffelmeckat" i Kroatien. När vi befinner oss i denna fantastiskt sagolika miljö, så är det högsäsong för vit tryffel.

Myggmedel

03.03.2022

Visste ni att det finns svensktillverkat mygg & fästingmedel i Sverige?!

För tredje året i rad genomförde jag i höstas min 3-dagars svampkurshelg i det Dalsländska Paradiset som ligger i utkanten av Bäckefors; med Naturen in på knuten. Jag hyrde då alla 3 husen; så klart;-)

Fästingar

08.02.2022

Fästing är ett djur som absolut inte fyller någon funktion i naturen. Tyvärr kan den orsaka många problem. Bl a borrelia men också TBE-hjärnhinneinflammation; vilket absolut inte är att leka med.

Svampguiden

23.01.2022

Den finns både på internet och som app att ladda ned i telefonen via "Appstore".
I Svampguiden kan du t ex leta bland rapporter i länet du bor i eller läsa på om t ex en specifik art som du är nyfiken på och vill finna.

Mandelriska

07.01.2022

Mandelriska "Lactarius volemus" är en fantastisk matsvamp. Rå luktar den verkligen gamla räkskal och tillagad så smakar den skaldjur/hummer.

Jag brinner för att dela med mig av kunskap om svamp och därför älskar jag att hålla i dagskurser.