Vinprovning på temat Sardinien

15.02.2024

Som en del av er vet, så befann jag mig en vecka på Sardinien i oktober och guidade på tema "Svamp & Vin". Med mig på resan hade jag ett flertal deltagare som varit med mig på tryffelresa till Kroatien. Antingen 2018 eller 2019 innan pandemin.

Jag sitter sedan ett antal år i styrelsen för Munskänkarna i Uddevalla och i fredags genomförde jag; tillsammans med eminenta Ulf & Eva Karlsson en vinprovning på temat "Sardinien". Ulf och Eva har varit med mig till Kroatien på tryffelresa och de var med mig i höstas till Sardinien.

Vi serverade 10 st viner varav 9 st inköptes på ön.

Till förrätt: Pasta med bottargasås och smörstekt mandelriska. Toppad med riven Pecorino Sardo och hackad bottarga.

Till huvudrätt serverades halstrad, gulfenad tonfisk, ruccola, ugnsbakade rotfrukter, vinkokt lök, ugnsbakade coctailtomater, tryffelsås baserad på biancetto (en vit tryffel som smakar vitlök) och färskriven parmesan. Smörstekt spetskål till deltagare som inte åt fisk.

Till dessert blev det hemmagjord vaniljglass & aprikoskräm toppad med grovhackad nougat m hasselnötter från Sardinien. 

Tryffelkrämen, bottargan och nougaten samt de flesta vinerna inköptes på Sardinien i oktober.

Ni har nu chansen att åka med mig till denna sagolikt vackra ö:13-20 april 2024.

Följ med mig och möt VÅREN på Sardinien.

Då ligger fokus på tryffel, matlagningsevent, foodwalk mm.

Läs mer på www.mittimedelhavet.se/tryffel

Väl mött! SvampMalin