Recept

©RECEPT UR ”KATJAS KANTARELLER, ADINA FÖRLAG 2013

Recept: Katja Palmdahl

Foto: Ewa Andinsson

Kantarellpesto och pilgrimsmussla

8 små salladsblad
Pesto
5 dl gula kantareller
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl rostade pinjenötter
1 dl parmesan
1 eko-citron, skalet fint rivet
1 dl olivolja
Färsk basilika, fint skuren
Salt och peppar
8 pilgrimsmusslor
2 skivor prosciutto
8 små salladsblad

Gör så här:

Stek kantareller och vitlök i lite olivolja. Låt kallna.

Mixa kantareller, pinjenötter och parmesan lätt. Rör ner citron, olja och basilika. Smaka av med salt och peppar.

Dela prosciutton i mindre bitar och linda varje pilgrimsmussla med skinka.

Halstra musslorna hastigt i lite olja, ca 30 sekunder på var sida. Krydda med salt och peppar.

Lägg en liten klick pesto på varje salladsblad och fördela pilgrimsmusslorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *