Katjas kantareller

BOKRECENSION ”KATJAS KANTARELLER” AV KATJA PALMDAHL.

Katja Palmdahl är en av Sveriges främsta kvinnliga kockar och en flitig kokboksförfattare. Nyligen släpptes ”Katjas kantareller” som är hennes tredje kantarellkokbok; utgiven på Andina förlag. Katjas två tidigare kantarellkokböcker heter:  ”Kantarellkokboken” (2002) och ”Skogens Guld” (2004). Båda utgavs på B.Wahlströms förlag.

”Katjas kantareller” är en läcker kokbok som innehåller moderna och innovativa recept på goda rätter och tillbehör med kantareller och trattkantareller. Spännande asiatiska rätter som t ex vårrullar och inspirerande fiskrätter.

Kokboken har otroligt fina bilder som inspirerar både nybörjare och vana svampplockare till att våga mer med kantareller. Som med andra typer av kokböcker så fungerar svampkokböcker som ett redskap för att testa nya saker och upptäcka nya smaker.  Kokbokens fina foton och beskrivningarna på kantarellernas smakkompisar ger en djupare/bättre kunskap för läsaren.

Som svampkonsulent saknar jag dock recept på andra ”kantareller” som rödgul trumpetsvamp och svart trumpetsvamp. Jag saknar även information om att torkad svamp ska vara i VARM mat vid både recept på trattiskrydda och kantarellsalt.

Glädjande nog är alla recepten nya och fräscha och inte recept som funnits i författarens båda tidigare kantarellkokböcker.

Jag kan verkligen rekommendera ”Katjas kantareller”. En trevlig present, och ett ”måste” i svampnördens kokbokshylla!

– Svampkonsulent Malin Mobrandt

”Katjas kantareller” finns i bokhandeln och även på www.adlibris.se samt www.bokus.com.

”Kantarellkokboken” brukar finnas på www.tradera.se samt www.bokborsen.se